З 2017 року в усіх ЦНАПах Рівненщини впровадять електронний документообіг. Тож жителі області значно швидше зможуть отримати адміністративні послуги.

Таке нововведення вдасться реалізувати в рамках проекту технічної допомоги ЄС «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади».

Рівне нська область в числі перших областей, де в комплексі автоматизують процес надання послуг. Європейський проект передбачає модернізацію окремих ЦНАПів, важливою складовою якої є поліпшення адміністративних процесів.

Наразі систему можна тестувати, пропонувати шляхи вдосконалення. А з початку 2017 року всі ЦНАПи в ній повноцінно працюватимуть.

програма дозволяє вести облік консультацій спеціалістами, що працюють у ЦНАПах, приймати документи та перетворювати їх одразу в електронну форму. Обмінюватися документами можуть усі користувачі програми. Також можна переглянути статистику та якість наданих послуг.

Відмова від паперових носіїв значно заощадить час як для працівників ЦНАПів, так і для відвідувачів. Тож, аби електронний документообіг був оперативно та якісно впроваджений в області, для представників ЦНАПів та органів влади, які надають такі послуги, провели навчання.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.