Газети та журнали подорожчають. І для рівнян також. З початку наступного року Укрпошта планує підвищити тарифи на передплату та доставку видань на 44%. Тому людям, які завчасно дбають про доставку свіжої преси, доведеться викласти вдвічі більше грошей. Керівництво Укрпошти стверджує, тарифи час підвищити давно. Адже підприємство вже 5 років працює собі у збиток, а зарплататa у листонош надто низька.

Лідія Кузнєцова працює листоношою вже 17 років. Щодня, аби рознести вчасно пошту долає майже 10 кілометрів. Жінка переконує, робота важка, і платять за неї мало.

З наступного року "Укрпошта" планує збільшити ціну на доставку та передплату друкованих видань на 44 відсотки. Заступник директора "Укрпошти" Ольга Черешня розповідає, підприємство досі обслуговує людей за тарифами двохтисячного року.

Начальник управління комунальною власністю Наталія Поліщук підвищення тарифів "Укрпошти" називає обґрунтованими. Каже, хоча й чиновники понизили орендну ставку для відділень підприємства, але платити доведеться все рівно чимало.

Редактори обласних газет також планують підвищувати передплату на свої видання. Кажуть, інакше їм доведеться працювати у збиток.

Нині "Укрпошта" має півмільйона передплатників. Сподівається їх не втратити і після підвищення цін.