У цих країнах новорічний стіл не обходиться без ароматного національного десерту – яблучного штруделя.

Яблучний штрудель.

Інгредієнти. 250 г борошна, 1 яйце, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. оцту, 1 кг яблук, 80 г цукру, 30 г родзинок, 100 г хлібних крихт, кориця мелена, цедра лимона – до смаку.

Приготування

Борошно просій, потім влий у нього збите з 6 ст. л. теплої води яйце, 1 ст. л. розтопленого масла, оцет, додай сіль і заміси м'яке блискуче тісто. Скачай у кулю та залиши на 30 хвилин, накривши вологою тканиною.

Розріж тісто навпіл, кожну половину розкачай на присипаному борошном лляному рушнику. Розтягни тісто від центру в усі сторони, намагаючись не порвати, збризни розтопленим маслом, вклади на нього шар очищених і нарізаних яблук, посип цукром, корицею, промитими родзинками, подрібненою цедрою і обсмаженими в 30 г масла хлібними крихтами.

Піднімаючи край рушника, скачай тісто в рулет. Перенеси на деко та випікай у помірно нагрітій духовці 30 хвилин, час від часу змазуючи маслом. Готовий штрудель остуди і розріж на скибочки. Подавай до столу, прикрасивши до смаку. Наприклад, горішками, гілочками м'яти, корицею або цукровою пудрою.

Джерело