Рівненська АЕС планує 23 грудня вивести енергоблок №1 у планово - попереджувальний ремонт.

Відповідно до графіку ремонтів діючих енергоблоків АЕС України та згідно з узгодженою заявкою 23 грудня 2016 року планується відключення від енергомережі енергоблоку №1 Рівне нської АЕС (ВВЕР-440) для проведення середнього планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 45 календарних діб.

Під час ремонту проводитимуться регламенті роботи на основному обладнанні, а саме:

• середній ремонт реактора;

• ремонт обладнання усіх трьох каналів системи безпеки блоку;

• середній та поточний ремонти турбоагрегатів;

• середній та капітальний ремонти турбогенераторів;

• капітальний та поточні ремонти головних циркуляційних насосів;

• капітальний та середні ремонти парогенераторів;

• поточний ремонт компенсатора тиску.

Також буде проведено ряд понадрегламентних робіт з реконструкції та модернізації, спрямованих на підвищення безпеки, зокрема виконання робіт щодо підвищення щільності системи герметичних огороджень реактора, а також ресурсне обстеження програмно-технічного комплексу системи внутрішньореакторного контролю.

Розроблено та затверджено мережний графік виконання ремонтних робіт, призначено відповідальних осіб, визначено матеріально-технічні ресурси. Персонал експлуатаційних цехів та енергоремонтного підрозділу РАЕС готовий до виконання запланованих завдань.

Довідка: Рівне нська атомна електростанція (РАЕС) розташована на північному заході Рівне нської області в м. Кузнецовськ. На РАЕС експлуатуються чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.

Про це інформує ЕнергоАтом