Карати чи не карати? От у чому питання. Головне знати межу за котру не варто заступати та пам'ятати для чого ви це робите. Детальніше читайте далі.

Для чого караємо?

Для того, аби були слухняними, аби на майбутнє пам'ятали, як не можна робити, і т.д. Фрази, котрі можна часто почути від батьків на питання про покарання дитини. Є й противники будь-яких покарань, які твердо впевнені, що карати немає потреби і з дитиною завжди можна домовитись. Проте коли поведінка дитини може нашкодити їй або ж оточуючим.



pic

Не рубати з плеча

Спочатку нагримаємо або ж відляскаємо по м'якому місцю, а потім жалкуємо про зроблене. Наша втома, негаразди, поганий настрій ні в якому разі не повинні впливати на виховання дитини. Адже "гаряча рука", під яку дитина потрапляє в жодному разі не повинна стати закономірністю!

Варіанти є!

Насправді категоричність у питанні виховання не найкраща позиція. Альтернатива - наше все. Не малюй на стіні - візьми мольберт. Дитині буде до вподоби, якщо ви пропонуватиме їй щось навзамін, а не просто заборонятимете без варіантів.

Заборона - виконується завжди!

Якщо сьогодні заборонили, а завтра дозволили - діла не буде. Змінювати правила щодня не можна, підлаштовуючись під свій настрій. Дитина врешті-решт перестає розуміти ваші "правила" і не дотримується їх.



pic

Покарання тут і зараз

Якщо малюк негарно поводився в присутності чужих людей зрозуміло, що його на місці карати не будемо. Але прийшовши додому варто обговорити всі моменти та при потребі покарати малюка. Проте піднімати питання через декілька днів - не дієве. Дитина просто не пам'ятатиме за що саме її покарали.



pic

Мінімум емоцій

В гніві ми почасти можемо наговорити зайвого. Це ж саме відбувається при покаранні дитини. "Місяць без мультиків!" А в результаті 2-3 дні від сили і ваше слово втратило вагу. Дитина зробить висновок: слово батьків не варте нічого, можна і далі порушувати, все одно минеться. Тому дотримуватися свого слова та своєї лінії поведінки. Тоді і результат не забариться.

Бажаємо жити без покарань та чути один одного!