За останній тиждень по області захворіло на грип та інші гострі респіраторні інфекції (ГРІ) 9901 особа, що на 35% більше ніж за попередній тиждень.

Як повідомляє завідуючий відділом епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Віктор Мороз: "Серед захворілих 6908 дітей (69,8%). За тиждень було госпіталізовано 273 особи, з них 190 дітей. Порогового рівня досягла захворюваність у Гощанському районі. Перевищення епідпорігу зареєстровано у Радивилівському (у 2 рази), Острозькому (на 9%), Костопільському (на 19,3%) районах та містах Острог (на 52,1%), Рівне (на 14%) Дубно (на 23%)".

Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівне нський ОЛЦ МОЗ України» у 14 хворих виявлено вірус грипу А (H3N2). Вірус виявили у захворілих з Дубровицького, Острозького, Корецького, Радивилівського районів та м. Рівне , що свідчить про активну циркуляцію даного штаму вірусу в нашій області.

Вберегти себе від важких наслідків грипу можна лише за допомогою вакцинації. Щеплення проти грипу можна робити протягом всього епідемічного сезону. Станом на 19.12.2016 в області вакциновано проти грипу 970 осіб.

При перших ознаках гострої респіраторної інфекції залишайтесь дома — не ходіть на роботу. Якщо захворіла дитина, не ведіть її до школи чи дитячого садочка, щоб не провокувати погіршення стану хворого та не наражати на небезпеку оточуючих. Не займайтесь самолікуванням. Обов'язково звертайтеся до лікаря.