На мобільний телефон 60-річної кореччанки зателефонувала нібито слідча закордонної поліції та повідомила, що її онук збив дитину. Для його звільнення та уникнення від відповідальності потрібні гроші. Жінка, не роздумуючи, перерахувала майже вісім тисяч гривень, як з’ясувалося пізніше, аферистам.

Жителька Корця проживає у будинку одна. Коли 15 грудня близько 16 години пролунав тривожний дзвінок, поряд нікому було підказати жінці правильний вихід із ситуації.

Спочатку у слухавці мобільного пенсіонерка почула плачучий голос начебто онука, який казав, що потрапив у біду. Потім невідомий жіночий голос повідомив, що онук скоїв дорожньо-транспортну пригоду та наїхав на дитину. Однак, аби залагодити усі питання, потрібно 12 тисяч гривень. При цьому слідча застерігала, щоб жінка не клала слухавку, постійно була на зв’язку і ні з ким не розмовляла, адже вона може бути викрита і тоді онук точно потрапить за ґрати.

Спантеличена бабуся повідомила «поліцейській», що має лише невелику частину грошей. Та підказала позичити, тож пенсіонерка побігла до сусідів і позичила ще певну суму. Загалом потерпіла перерахувала на вказаний псевдополіцейською банківський рахунок майже вісім тисяч гривень. Пенсіонерка зараз вже не може пояснити, як це трапилося, адже поруч мала ще один мобільний телефон і не здогадалась зателефонувати чи до сина у Київ, чи до доньки в іншу державу, де та дійсно мешкає, чи у поліцію.

Лише наступного дня жінка зуміла зателефонувати до дочки, адже вона була поза зоною досяжності. Правоохоронці у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, проводять слідчі та розшукові заходи з метою встановлення осіб шахраїв.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області