Слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області скерували до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження за фактом вбивства лікаря у Рівному, що мало місце 23 липня. Душогубу «світить» до п’ятнадцяти років за ґратами або довічне ув’язнення.

Близько тижня працівники карного розшуку Рівне нського відділу поліції та оперативники обласного управління розшукували зловмисника, який 23 липня близько десятої вечора жорстоко вбив та пограбував 65-річного рівнянина, лікаря східної медицини, який спеціалізувався на лікуванні алкозалежних.

У приватному офісі, який розташований на першому поверсі багатоповерхівки, закривавлене тіло виявив знайомий загиблого, 43-річний житель обласного центру, та одразу повідомив до поліції. Експерти на тілі власника офісу виявили ножові поранення шиї. З місця події правоохоронці вилучили ніж, яким були нанесені тілесні ушкодження.

Завдяки проведеним слідчим та розшуковим заходам оператвиники вже наступного дня встановили особу зловмисника. Ним виявився 44-річний житель Рівного, який є громадянином Російської Федерації і має посвідку на проживання в Україні. Душогуба розшукали у будинку поблизу лісового масиву в селі Озерці Березнівського району.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисник скоїв розбійний напад з метою заволодіння грошовими коштами лікаря та наніс смертельні тілесні ушкодження рівнянину. Тому окрім кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, за пунктом 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, було також розпочато досудове розслідування за фактом розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах, поєднаний з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України.

Зловмиснику було повідомлено про підозру у скоєному злочині та обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

«Чоловік зізнається у скоєному частково. Утім, слідчі слідчого управління зібрали достатньо доказів для доведення вини підозрюваного у скоєному злочині і кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували до суду, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області — начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Відповідно до санкцій статей зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі». Як пояснив підозрюваний правоохоронцям, усі викрадені 50 тисяч гривень він програв на ігрових автоматах та витратив на алкоголь і продукти харчування.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic

pic

pic