Заборонити ввезення львівських відходів на територію рівненського сміттєзвалища пропонують в обласному центрі.

Проект рішення “Про обмеження експлуатації Рівне нського полігону твердих побутових відходів” подав депутат міськради Святослав Євтушенко. Наразі він проходить обговорення під час засідань постійних комісій.

- Проектом рішення передбачається заборонити проведення будь-яких операцій із відходами (завезення, захоронення, зберігання, складування тощо), що утворилися за межами Рівного та Рівне нського району, на території Рівне нського полігону твердих побутових відходів. Прийняття такого рішення необхідне для того, щоб унеможливити потрапляння львівських відходів на територію сміттєзвалища, - зазначив депутат.

Більшість із присутніх членів комісії цей проект рішення підтримали. А депутат Назарій Поліщук утримався під час голосування, мовляв, реакції правоохоронців щодо цієї ситуації немає.

Тому остаточне рішення щодо цього міські обранці приймуть під час засідання сесії.

Нагадаємо, наприкінці листопада рівняни розповіли, що бачили, як на рівненське сміттєзвалища завозять львівські відходи. Про те, що такі випадки є, кажуть і люди, які на звалищі збирають макулатуру та склотару. Чиновники ж наполегливо це заперечують. Втім, коли мова заходить про