"Все, що роблю, я роблю в своє задоволення".

ДОВІДКА: Юрій Ойцюсь народився 7 грудня 1974 року. Навчався в середній школі №1. З 1994 по 1996 рік перебував на службі в армії. З 1999 року і до нині працює дизайнером. Останні 12 років напрямок в роботі - дизайн комп'ютерних ігор. Захоплюється пригодницьким велотуризмом.

*************************************************************

Розкажіть, будь ласка, як виникла ідея проекту "Зелена стежка Рівного"?  В свій час прокладали веломаршрут навколо річки Устя та озера Басівкутське, поступово цей маршрут набув іншого сенсу, став більш масштабним. На початковому етапі зародження планувалося, що "Зелена стежка" буде грантовим проектом: що ми створимо основу і вже громада, точніше об'єднання громадян, створюють об'єкти відпочинку по всій її довжині, це праця не одного року і тим більше не однієї людини. Але не вийшло так, як бажалось. Ми спробували зробити своїми силами, спочатку був памп-трек, долучились до "Саду історій", домовились з владою про реконструкцію відрізка стежки від Пр. Миру до Ст. Бандери. Долучили створення проекту МБЛ Компані, на даний момент проект реконструкції доріжки висить в повітрі, саботується чиновниками, наскільки я розумію. Яскравий приклад того, як мають створюватись об’єкти на стежці, це Чаша біля крокодилу, вона природньо вписалась в ЗС і продовжила її ідею. Я особисто займаюсь не тільки "Зеленою стежкою", навіть скажу більше - стежка, це не основне і в силу багатьох причин нею майже нереально займатись весь час. Мій основний напрямок - Пригодницький туризм, на який направлено 90% всіх моїх сил.

Яка мета і цілі? Мета «Зелена стежка Рівного» - створення екодоріжки навколо річки Устя та озера Басівкутське, створення вздовж неї зон відпочинку для дітей та дорослих, спортивних майданчиків, очищення річки, згуртування громади з метою захисту території навколо річки.

Що було досягнуто? Налагоджено зв'язки з владою. Домовились про фінансування містом першої частини стежки від Пр. Миру до С. Бандери, створили памп-трек. До проекту також долучився Віталій Мельник. Ним було створено Воркаут майданчик. У соціальній мережі фейсбук створена сторінка, де висвітлюється робота по стежці. Ідуть перемовини з архітектором щодо створення повноцінного проекту стежки. Чаша створена в рамках "Зеленої стежки". На даний час відправлено і хоч там моя тільки ідея, думаю це теж немало, я виступав в ролі посередника, звів одних потрібних людей з іншими, в результаті отримали якісний продукт.

Що було не досягнуто і чому? Не закінчено належним чином памп-трек - немає фінансування і, головне, активістів, які мають силу волі його просувати. Відправлено на доопрацювання проект по реставрації доріжки від Пр. Миру до С. Бандери - саботаж чиновників та дивне відношення розробників МБЛ Компані до своєї роботи.

На що готові заради досягнення цілей? Готовий працювати з повною віддачею.

Як би вам дали 1 000 000 гривень - на щоб ви їх витратили? Це всього-на-всього 37 000 у.о. А насправді, реалізував би ідею по пригодницькому туризму. Не буду розписувати цей проект, але такої суми має вистачити.

Що може змусити вас відмовитися від активної громадської діяльності? Все, що роблю, я роблю в своє задоволення. Якесь дивне питання, певно, щось, мабуть, може :)

Яке місто у світі, на вашу думку, є ідеальним? Рівне , за деякими винятками.