Крутити педалі чи тиснути на газ. Велосипед чи автівка. Сьогодні активісти по всій Україні обирають двохколісний транспорт. В такий спосіб відзначають день відмови від автомобілів. Щоправда є такі, які відмовилися від автівки не лише на один день, а на все життя.

Олег - вчитель фізкультури 13 років. Щоранку добирається на роботу велосипедом. Каже автівка йому не потрібна. Він не вважає себе диваком. Переконаний чим потужніші комп’ютери чи машини тим жорстокіші люди. Цього навчає і двійко своїх дітей. У кожного є свій власний транспорт - велосипед.

Про негативний вплив автівок на екологію знають усі. У деяких викиди в атмосферу в кілька разів перевищують допустиму норму. І щороку в Рівному кількість автомобілів збільшується на третину.

В кого транспорт чи не єдиний засіб заробітку відмовлятися від автомобіля не збираються. Навіть на один день. Більше того, таксисти навіть вперше чують про день відмови від автомобіля.

Попри необізнаність рівнян про День відмови від автомобілів, в деяких містах України у цей день навіть велопробіги організували. Аби у такий спосіб привернути увагу до екологічних проблем.

Акція, акцією, а Рівне і далі потопає в автомобілях. Рівняни не збираються відмовлятися від найзручнішого засобу пересування.