Правоохоронці Здолбунівського району виявили п’ять фактів незаконного функціонування пунктів прийому металобрухту, де громадяни розгорнули свою підприємницьку діяльність без відповідних дозвільних документів, за що нестимуть кримінальну відповідальність.

Правопорушники, організувавши незаконні пункти прийому, скуповували побутовий металобрухт у населення за готівку та зберігали його для подальшої реалізації.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки та територіях облаштованих скупок. Загалом виявили та вилучили майже п’ять тонн брухту чорних металів, 200 кг міді та 300 кг алюмінію, орієнтовною вартістю 45 тисяч гривень.

«За фактами порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом за частиною 1 статті 213 Кримінального кодексу України відкриті кримінальні провадження, – повідомив начальник Здолбунівського відділення поліції Сергій Криса. – Санкція статті передбачає штраф від 25 тисяч 500 гривень до 34 тисяч гривень або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до одного року».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.