Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з холдингом StarLightMedia та видавництвом «Основи» організовують конкурс «Кріхітні історії», який є частиною великого проекту про дітей-переселенців «Ти серед своїх».

Студентка родом з Рівне нщини вирішила поділитись історією свого дитинства та підтримати силу духу дітей-переселенців. У конкурсі коротких особистих розповідей «Крихітні історії», вже залишили власні спогади та історії з шкільних років співачка ONUKA, дизайнер Яся Хоменко, телеведучий Олександр Педан, співак Андрія Хливнюк та багато інших відомих українських зірок.

Серед цих історій знаходиться і розповідь 18-річної березнівчанки Ірини Власюк, яка розповідає для журналістів rivne1.tv, що її головна мета "це підтримка дітей-переселенців, які були змушені покинути свій дім. Ця історія, це певна дитяча травма, яка для мене була тоді найбільшою проблемою. Ці діти стали жертвами обставин і вони повинні відчувати підтримку з боку людей і відчувати в цій підтримці власну силу. Те, що зараз відбувається повинно робити їх сильнішими, а не пригнічувати і зламати життя."

Тож набравшись сміливості вона змогла розповісти усім, як вона пережила шкільні образи та стала сильнішою у старшому віці: "Так вийшло, що я занадто швидко почала розвиватись. В 5 класі я виглядала на 18 років. Діти бувають надто жорстокими до тих, хто відрізняється від них, але навіть дорослі дивились скоса. Тому, я стала об’єктом насмішок і образ..."

На сайті razom.stb.ua можна прочитати її історію до кінця.

«Кріхітну Історію» Ірини можемо оцінити ми - читачі, але головна оцінка буде все-таки від членів журі.