Хоча школяр вже самостійніший, аніж дошкільнятко, проте увага та контроль дорослих потрібен - вважають фахівці. Слід перевірити успіхи чи невдачі дитини, правильність написання та й навіть поза. у якій дитина виконує ті чи інші завдання.

Письмо - те, що дається найважче учневі першого класу. Адже у малюків ще не достатньо сформовані функції дрібних м'язів пальців та кистей. Але із часом вони вдосконалюються та швидкість писання поступово збільшується.



pic

Достатньо нескладних вправ в ігровій формі: можна поперекидати м'яча з рук в руки, на різній висоті. двома чи однією рукою. Ускладнюючи вправу, можна додати плескання, кидок, плескання.

Для спритності пальців підійдуть такі рухи, як стискання та розслаблення кистей рук; затримка у цьому положенні на 2-3 секунди; згинання в кулак; струшування кистей. Руки почергово змінюємо.



pic

Деякі батьки дуже переживають коли у їхньої дитини трапляються невдачі, нервують, коли в неї щось не виходить. Такі хвилювання передаються учневі і тому батьки, у гонитві за кращими результатами перестають звертати увагу на психоемоційний стан дитини. Цього не варто робити, адже дитина швидко втомлюватиметься та й інтерес до школи зникне. Якщо школярик не може справитися із завданням - не поспішайте вирішувати все за нього, краще поговоріть, наштовхніть на думку. Розкажіть, поясніть, витратіть зайві хвилини - проте результат того вартуватиме.



pic

Дайте дитині свободу думки - нехай не боїться говорити та втілювати власні рішення!