Лише місяць тому ((http://rivne1.tv/news/73504)(студентка з Рівного розпочала живий експеримент)), за умовами якого їй довелося жити місяць на одну стипендію, без додаткових коштів та допомоги батьків. Через які труднощі їй довелось пройти останній тиждень і чи все-таки змогла вона дійти переможцем до кінця - читайте далі.

Нагадаю, що за попередніми підрахунками у мене залишилось 124 гривні на тиждень існування. На перший погляд, здається, ніби це можливо і експеримент дійде до логічного закінчення, при моїх мінімальних витратах на їжу та транспорт.

Тому, я розпланувала все наперед. Отож, у день я мала витрачати 17 гривень 70 копійок, у доларах це 69 центів. За добу я могла дозволити собі проїхатись у тролейбусі лише двічі, посмакувати кефіром із булочкою, деколи придбати своє "надсолодке" тістечко, яке допомагало мені приглушити апетит. Про яке тістечко йдеться мова можна прочитати ТУТ.



pic

Та останній тиждень був справжнім випробуванням. Адже 17 листопада у всьому світі святкують Міжнародний день студента, той день, коли можна забути про все і відірватись на повну. Та із моїм "щастям" і бюджетом на тиждень, дозволити я собі не могла багато. До того ж за збігом обставин просто у цей день мій ноутбук зламався, через надмірну напругу електрики і її часті перепади.



pic

Як ви зрозуміли цей день я не святкувала, натомість у мене з'явились непередбачувані витрати. На вихідних я змушена була їхати до перевіреного майстра у Рівне . На це я віддала з свого бюджету 51 гривню. В одну сторону їхала електричкою, в іншу довелось автобусом.

Отож, при моїх мінімальних витратах на п'ятий день у мене залишилось лише 22 гривні, які я витратила на транспорт (2 гривні), придбала у їдальні чай та салат на це витратила 13 гривень та повертаючись додому купила кефір, за який віддала 7 гривень. Тому мені довелось здатись, коли до кінця експерименту залишилось всього лише 2 дні. Чи можна зарахувати мені цей експеримент - вирішувати Вам.



pic

Проте мій приклад показав, що вижити на стипендію майже можна. Бо обмежувала я себе дуже і це при тому, що мені не потрібно було витрачати кошти на додаткові покупки, типу навіть того ж зимового одягу. Після такого досліду можу впевнено сказати, що стипендії студентам вистачає на мінімальні витрати і потрібно мати додатковий заробіток.