Українська армія здатна виконувати свій основний обов'язок - захищати власну державу. Таку думку висловив президент України Віктор Ющенко після перегляду тактичних навчань на рівненському полігоні. Попри низку проблем українських військових глава держави таки поставив найвищу оцінку усім учасникам навчань.

Справжня бойова техніка. Військові підрозділи на позиціях. Понад дві з половиною тисячі контрактників готові до навчань, серед них чимало миротворців. Здобуті навички у цьому бою готують армійців до справжніх надзвичайних ситуацій.

Пункт перший. Президент України Віктор Ющенко, з іншими столичними віпами прибув на рівненський полігон. Тут військові демонструють епізод з форсування водної перешкоди за підтримки ВПС, армійської авіації та аеромобільних військ. Результат - позиції на Державному кордоні України відновили. Якщо тут військові використали холості набої, то вже на наступному етапі були справжні. Бойовиі дії 30-ї механізованної бригади з бойовою стрільбою вразили усіх присутніх. Найвищі військові - результатом навчань задоволенні.стихи про армию

Не приховував свого захоплення навчаннями і Президент України Віктор Ющенко.

Водночас Віктор Ющенко наголосив - професійної контрактної армії ні через рік, ні через три в Україні не буде. Для цього не вистачає ні грошей, ні самих контрактників.