До складу справжнього йогурту має входити натуральне молоко і закваска, яка містить молочнокислі бактерії. Вона покликана покращувати травлення, приводити в норму обмін речовин, виводити токсини, підвищувати імунітет.

Для приготування йогурту необхідна суха порошкоподібна закваска. Її можна придбати в магазинах або аптеках, назва може бути таке: «Евіталія», «Наріне-форте», «нормофлору», VIVO ( «Біфівіт», «Виталакт», «Сімбілакт», «Стрептосан»), «Трілакт »,« Лактоферм »і ін.

Простерилізуйте посуд перед процесом приготування. Візьміть 2 літри козячого або коров'ячого молока з коротким терміном зберігання будь-якої жирності, прокип'ятіть, остудіть до 40 градусів. У невеликій кількості теплого молока розведіть необхідну кількість закваски і влийте в решту молока. Добре перемішайте. Залийте в термос або банку, обгорніть декількома шарами паперу і ковдрою, поставте в тепле місце на 14 годин. Після цього остудіть і приберіть в холодильник на кілька годин. Одержаний в результаті продукт, буде вашою робочою закваскою.

Знову візьміть 1 літр козиного або коров'ячого молока з коротким терміном зберігання будь-якої жирності, прокип'ятіть, остудіть до 40 градусів, введіть в нього робочу закваску (приблизно 75мл). Залийте в банку або термос, поставте в тепло на 10 годин. Чим довше буде проходити заквашування, тим густіше вийде йогурт. На даному етапі більш доцільно використовувати електройогуртницю, так як в ній підтримується постійна температура, на відміну від термоса або банки. Далі поставте продукт в холодильник години на 4 для завершення процесу ферментації, в результаті повинна вийти ніжніша консистенція і більш тривалий термін зберігання. Термін зберігання такого йогурту максимум тиждень.

Готовий йогурт можна один раз використати для приготування наступної партії продукту. Перед тим як охолодити йогурт, додайте в нього мюслі, ягоди, фрукти або шоколадну крихту, а в процесі кип'ятіння молока, можна додати корицю або ваніль.

Йогурт занадто рідкий? Значить молоко охолоджене більше або менше потрібної температури. Або місце, в якому квасять йогурт, майже немає тепла.

Джерело