15 листопада о 08:21 за номером «101» диспетчеру 19-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Костопіль надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві села Трубиці Костопільського району. На місце події було направлено місцеву пожежну команду с. Підлужне Костопільського району.

По прибуттю за вказаною адресою вогнеборці встановили, що осередок займання знаходиться в одній із кімнат дерев’яного житлового будинку розміром 7х10 метрів. На гасіння пожежі був поданий один водяний ствол. За кілька хвилин після локалізації пожежі, в одній із кімнат будинку вогнеборцями було виявлено мертве тіло власника оселі громадянина Олександра 1971 року народження. Внаслідок пожежі вогнем знищено: меблі, речі домашнього вжитку, пошкоджено вікна та телевізор. На гасіння було задіяно одну пожежну автоцистерну місцевої пожежної команди с. Підлужне та 4 чоловіки особового складу рятувальників.

Причина пожежі наразі з’ясовується.

Рятувальники нагадують, що зазвичай причиною виникнення пожеж у житловому секторі є нехтування громадянами елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, особливої актуальності питання протидії пожежам у житловому секторі набуває із зниженням температурних показників. Адже часто для обігріву власних помешкань люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

Тому співробітники Головного управління ДСНС України у Рівне нській області нагадують основні правила пожежної безпеки при користуванні електропобутовими приладами та пічним опаленням.

Перед увімкненням обігрівального пристрою переконатись, що він не має механічних ушкоджень; не вмикати одночасно багато електроприладів у подовжувач, адже електромережа може не витримати перевантаження; не розміщувати обігрівач поблизу легкозаймистих предметів; не накривати радіатор електроприладу та не використовувати обігрівач для сушки одягу; не обігрівати житло саморобними та несправними електрообігрівачами; не залишати ввімкненими електрообігрівальні пристрої під час виходу з будинку.

Під час експлуатації пічного опалення забороняється: залишати печі без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами, які мають тріщини; розміщати паливо та інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; застосовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини.

Пам’ятайте, що виконання цих рекомендацій стане гарантією безпеки для Вас та Ваших близьких. У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером “101”.

Про це повідомляють в ГУ ДСНС України у Рівне нській області.