Усі ЗМІ не один день попереджали про погіршення погодніх умов у Рівному та області, і як завжди для нашого міста - зима прийшла неочікувано. Свідченнням цього став той факт, що комунальників на вулицях міста дуже бракувало. На скільки "легко" рівнянам було дістатися на роботу в понеділок вранці, дізнавалася журналіст rivne1.tv.



pic

Вийшла на двір - краса неймовірна. Можна було б помилуватися красою матінки-природи, але треба добиратися на роботу. Залишивши машину під будинком, пошкандибала пішки по заметах.



pic

Перша перешкода, від якої очі на лоба полізли, - сходи... "А якщо я з маленькою дитиною чи візочком, а якщо бабуся чи дідусь з паличкою... Хоча б жменьку піску можна було сипнути на ці сходини", - подумала я.



pic

Нерозчищені тротуари від снігу - не найгірший варіант, який можна було побачити піднявшися по горе-сходах. І я собі повільно прогрібала стежину до зупинки громадського транспорту.



pic

pic

Здавалося, не все так сумно, хоча на годиннику вже далеко за 10 ранку... Комунальникам теж хочеться відпочити, та й зима ж як ніяк почалася, а вдома тепліше. Вирішила сильно не бурчати і разом з усіма почекати громадський транспорт. Після 10 хвилин свого перебування на зупинці по обидва боки вулиці помітила довгоочікуваних всіма і відданих своїй роботі комунальників.



pic

pic

Нарешті на зупинку прибув тролейбус і почалося справжнісіньке "місиво":

Доки тролейбус їхав до Покровського, я щиро надіялася на те, що цього разу водій таки зупиниться не перед кучугурами снігу. Але сталося не так, як гадалося:



pic

pic

pic

За декілька хвилин в моїй голові пролунав чи не цілісінький репертуар Леся Подерв'янського, але нащо ж так грішити. Куди не глянь - комунальники працюють:



pic

pic

pic

pic

Кінцевою зупинкою мого маршруту був радіозавод. Виходжу, душа радіє - комунальники працюють! Я йду далі і тут все, Лесь Подерв'янський мені у поміч, але тільки подумки...цензура як не крути. Підземний перехід і знову думки: якщо я з візочком, якщо я маленька дитина?



pic

pic

pic

Я розумію, що підземні переходи створили для безпечного пересування. А тут - де хоча б мінімальна безпека? Хоча б жменька пісочку, щоб людям було не слизько підніматися і спускатися?

І думаєте, пригоди завершилися? Вийшовши з підземки, я просто ледь не в голос заспівала "Чому я не сокіл, чому не літаю". Білосніжна стежина не надихала мене рухатися нею впевнено.



pic

pic

Поки збирала думки, щоб описати емоції, які вирували в мені, коли я робила фото, на пошту прийшов лист від міської ради. І тут я закипіла, як чайник!



pic

Те, що вдалося не зупинити громадський транспорт - це звичайно добре, але хочеться вірити, що комунальні служби до наступного снігопаду будуть все-таки готові краще, ніж показує практика.