Квашена капуста є чи не головним і одним з найулюбленіших продуктів харчування здавна. Її "сезон" припадає на зиму, а в квашеному вигляді можна якомога довше зберегти харчову і вітамінну цінність капусти протягом тривалого часу. Відтак, вживання квашеної капусти це не лише відмінний спосіб забезпечити організм вітамінами, а й можливість підлікуватися, адже ця капуста має ще й цілющі властивості.

Бронхіальна астма

Бронхіальна астма характеризується регулярними нападами задухи, викликаними спазмами бронхів і супроводжується сильною задишкою й кашлем. Дихання хворого часто утруднено. Бронхіальна астма може мати і алергічний характер. Також вона виникає в результаті проникнення в організм бактерій, вірусів або грибків.

Квашена капуста є прекрасним засобом для лікування бронхіальної астми. Рекомендується з'їдати щодня по 0,5 кг квашеної капусти, змішаної з 20 г цибулі і 5 г часнику.

Пупкова грижа у дітей

Пупкова грижа - це дефект розвитку передньої черевної стінки, часте захворювання, в основному зустрічається у дівчаток.

Народна медицина радить для лікування пупкової грижі у дітей накладати на неї компрес з змоченої в капустяному розсолі марлі. Зверху на марлю накладаються зрізані кружальця сирої картоплі, і все це закріплюється зверху пов'язкою. Компрес лишають на 2-3 години. Протягом дня повторити кілька разів. Курс лікування слід проводити протягом місяця.

Імпотенція

Імпотенція супроводжується повною або частковою втратою здатності чоловіка до здійснення статевого акту. Причиною хвороби може бути сильне емоційне потрясіння, травми хребта, тривале зловживання алкоголем, прийом снодійних, заспокійливих.

При імпотенції рекомендується щодня з'їдати не менше 300 г квашеної капусти, з рослинною олією.

Геморой

Спричиняє геморой патологія кровоносних судин прямої кишки, в результаті чого відбувається застій крові в них.

Для лікування геморою, що супроводжується запором і кровотечею, рекомендується пити капустяний розсіл по 1 склянці 1-2 рази на день.