Голосування за проекти, які мають фінансуватися за громадським бюджетом, впродовж тижня проходить у Рівному.

Так, мешканці міста з 5 до 13 листопада мають можливість з поміж 34 ініціатив обрати ті, які й втілюватимуться за кошти з міської скарбниці.

Автори проектів агітують за “свої дітища”, хто і як може. Окрім традиційних прохань підтримати ініціативу в соціальних мережах, не цураються агітувати людей у школах, університетах і на вулицях. А дехто взагалі організовує масові походи на голосування.

Так, депутат міськради Віталій Павелків написав у своєму “Фейсбуці”, що разом із студентами пішли голосувати за запропоновані ініціативи.



pic

Також з групою студентської підтримки ходив на голосування до пункту, що знаходиться й начальник управління культури Тарас Максименко. До речі, серед проектів, які допущені до голосування низка культурних. На них пропонується виділити чималі кошти й наразі вони стрімко набирають голоси.

Окрім того, класами голосувати ходили й школярі до пункту, що розміщений у Рівне нській міській раді.

Чи була вказівка школярам і студентам підтримати той чи інший проект — історія замовчує. Як і те наскільки об'єктивними будуть результати голосування і чиї проекти все ж отримають кошти для втілення ініціативи.

Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього було запропоновано 45 проектів (17 великих та 28 малих). Вони стосуються змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту.

Втім, конкурсний комітет допустив до голосування 34 ініціативи, з яких і проекти міських чиновників і наближених до них людей. Зокрема, ідея секретаря міськради Сергія Паладійчука щодо стоврення молодіжної міської ради. Ціна питання — 90 тисяч гривень. Нині цю пропозицію підтримали 57 рівнян. Також проект його помічника — Марії Димухаметової щодо облаштування розумних зупинок, який вартує 957 тисяч гривень. Наразі за нього віддали 89 голосів. Також до голосування допущено проект начальника контрольного відділу міськради Миколи Полюховича — облаштування сучасного дитячого майданчика у парку на Ювілейному, який коштуватиме 243 тисячі гривень. Ідею підтримали 58 мешканців.



pic

pic

Серед тих, за чиї проекти голосують рівняни, є ініціативи, запропоновані Іваном і Василь Бляшин, які, ймовірно, є родичами депутата міськради Миколи Бляшина. Хоча не виключено, що просто однофамільці.

До речі, Сергій Паладійчук, Микола Полюхоч і Микола Бляшин є членами координаційного комітету, який і обирав, які проекти допускали до голосування.

Окрім того, членом конкурсного комітету є і Руслан Алексіюк, який також запропонував свої проекти на конкурс фінансування за громадським бюджетом.

А підтримати проекти можна до 13 листопада включно на сайті https://rivne.pb.org.ua

Також проголосувати можна у пунктах голосування за адресами в ці вихідні з 09.00 до 16.00 за адресами:

- Виконавчий комітет Рівне нської міської ради - вул. Соборна 12а; - Рівне нський ЦНАП – м-н Просвіти 2; - ЖКП Галицьке - вул. Відінська 40а; - ЖКП Західне та ЖКП Сонячне; вул. Вербова 20; - ЖКП Перспективне - вул. Будівельників 1; - ЖКП Покровське - вул. Гребінки 8а.