Недостатнє освітлення пішохідних переходів у Рівному дедалі частіше стає причиною ДТП, у яких отримують травми та гинуть пішоходи. Як вирішити цю проблему - говорили експерти, активісти та поліцейські в телепроекті "Без ілюзій" на Першому місцевому.

Так, за словами начальника відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Рівного Сергія Коханюка, пішохідні зони Рівного потрібно освітити належним чином.

- Інколи водій не помічає пішохода на переході через погану видимість, коли він виходить зненацька, або ж з інших причин. Тому часто під колесами авто люди опиняються саме на пішохідних переходах. І лише нормально їх освітивши, можна зменшити кількість ДТП у цих зонах. Для цього має бути діалог між активістами, патрульними та місцевими чиновниками, адже проблема потребує комплексного вирішення, - каже патрульний.

У Рівному ж освітити пішохідні переходи поки що чиновники лише обіцяють. Передбачається, що до кінця цього року в місті облаштують освітлення 10 пішохідних переходів.

- Наразі вже розроблена проектно-кошторисна документація на облаштування освітлення на вулицях Соборній і Дубенській. Роботи щодо освітлення вулиці Соборної мають розпочатися вже з наступного тижня. Також передбачається, що розроблятися документація на освітлення вулиць Степана Бандери і Київської, - коментує заступник начальника УЖКГ Рівного Володимир Лапюк.

Тим часом на конкурс фінансування за громадським бюджетом у Рівному був поданий проект щодо додаткового освітлення пішохідних переходів на вулиці Київській, де неодноразово під колесами авто люди опинялися саме на пішоходах. Автор проекту депутат міськради Святослав Євтушенко пропонував додатково освітити два нерегульовані пішохідні переходи за допомогою сонячних батарей. Втім, проект не потрапив на голосування.

А поки чиновники обіцяють, на вулиці Київській нещодавно під колесами тролейбуса саме “на зебрі” опинився ще один пішохід. Сталося це ввечері, 6 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

“Без ілюзій”: як зробити дороги Рівного безпечними? [ВІДЕО]