На Рівненщині запрацював перший в Україні ЦНАП в сільській об’єднаній громаді.

Офіційне відкриття Центру надання адміністративних послуг відбулось у найвіддаленішій громаді Рівне нщини від обласного центру - у селі Милячі Дубровицького району.

«Рівне нська область не випадково стала експериментальною для створення ефективної моделі ЦНАПів в об’єднаних громадах. Адже саме на Рівне нщині була підписана перша в Україні партнерська угода про реалізацію проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», - зазначив голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко під час офіційного відкриття ЦНАПу.

Проект ЄС/ПРООН – один із найбільших грантових проектів, котрий нині відбувається в області та діє вже 9 років. І за цей час реалізовано близько півтори сотні ініціатив. Проект має серйозну підтримку обласної влади.

Олексій Муляренко подякував грантодавцям за надану Миляцькій громаді можливість реалізувати проект вартістю 1,3 мільйона гривень. В рамках чого проведено ремонт приміщення для ЦНАПу, а також закуплено меблі та оргтехніку.

Так, завдяки такій ефективній співпраці мешканці 9-х сіл об’єднаної громади, а це 7,5 тисяч жителів, зможуть швидко отримувати адміністративні послуги – або в новому сучасному приміщенні, або через старост у своїх селах. Спочатку це 21 послуга, а з часом їх перелік має зрости.

На відкриття Центру завітали народний депутат України Василь Яніцький, голова обласної ради Микола Драганчук, а також п’ять керівників об’єднаних громад зі Сходу України – з Донецької та Луганської областей.

Гості ознайомилися із практикою облаштування віддаленого робочого місця ЦНАПу у селі Жадень. Аби люди не тратили час та кошти на дорогу, у шести селах громади облаштують подібні єдині вікна.

За словами керівника області, відкриття сучасного сільського Центру обслуговування громадян – це приклад об`єднання спільних зусиль міжнародних організацій, держави, обласної та місцевої влади.

«Ми надіємося, що ЦНАП нашої громади буде прикладом для інших у проведенні реформи. Адже, об’єднавшись, ми отримали додаткові гроші на розвиток. Децентралізація – це нові можливості», - зазначив керівник Миляцької ОТГ Федір Хлебович.

pic

pic