Здоров'я та красу нашого тіла можна підтримувати і за допомогою зовсім недорогих засобів. І не обов'язково витрачати на догляд купу грошей часу та сил. Допомогти навіть удома влаштувати салонні процедури допоможе звичайна морська сіль. Але перш ніж взятися за цей диво-засіб треба знати основні позитивні та негативні наслідки від її використання.

Про користь розтирань сіллю добре знають східні жінки, які постійно залишаються привабливими. Сіль використовують як скраб, щоб видалити старі клітини шкіри. Коли процедура розтирання завершена, пори починають відкриватися, в результаті чого шкіра дуже добре сприймає різні кремчики, олійки. Якщо ж сіллю розтирати загрубілі ділянки шкіри, то вона прекрасно їх пом'якшить. А розтирання сіллю допоможе в боротьбі з целюлітом. До того ж йод морської солі виведе з організму холестерин.

Однак, варто пам'ятати, що у будь-якої медалі дві сторони. Так і тут. Якщо у вас є шкірні захворювання, то розтирання сіллю вам не підходить. Не варто використовувати сіль і після гоління, чи коли на шкірі є опіки від сонця. Ці процедури протипоказані і тим, хто має пухлини і патології органів.

Щоб застосувати морську сіль, візьміть на озброєння кілька рецептів:

Змішайте трішки виноградної олії і морської солі, й отримаєте чудовий пілінг для рук. Його потрібно верти у шкіру масажними рухами, після чого змити.

Ще можете взяти 10-15 крапель ефірної олії, що маєте під рукою і змішайте її з 50 грамами морської олії. Соляний скраб буде повністю готовий, коли додати у цю суміш ложку оливкової олії. Втирати скраб треба у вологу шкіру, після чого змити.

ДЛя боротьби з целюлітом приготуйте суміш з п'яти столових ложок морської солі, ложку оливкової олії і сік гре Для приготування суміші від целюліту змішайте 5 столових ложок морської солі, ложку оливкової олії і сік одного грейпфрута. Суміш треба нанести на шкіру на 5 хвилин, опісля змити.