До голодуючих гірників на шахту №10 “Нововолинська” сьогодні, 8-го листопада, прибули представники місії ОБСЄ. Спостерігачі Організації з безпеки та співробітництва в Європі мають донести проблему вугільників до європейської громадськості.

Як повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини, 300 працівників державної шахти №10 Нововолинська 7-го листопада оголосили безстрокове голодування – люди вимагають забезпечення їхнього права на оплату праці. Загальна заборгованість з виплати зарплат на шахті складає біля 3-х місяців.

Гірники “десятки” продовжують голодувати. Деякі з них опинилися за межею бідності.

Директор копальні Сергій Кожушкін зауважує, що питання невиплати заробітної плати гірникам не залишиться поза увагою міністерства. Зараз в Києві вирішують, як вийти з ситуації, що склалась, проте керівництво шахти про плани міністерства не повідомляють.

Лідер “незалежників” шахти №10 Василь Прадід розповів, що зі столиці отримав відповідь на лист із графіком помісячного фінансування шахти, де зазначено, що кошти поступили в серпні, а наступні слід очікувати в грудні.

На копальню прибули представники місії ОБСЄ з метою вивчити проблеми вугільників. Гірники надіються, що спостерігачі донесуть їх до європейської громадськості.

Наразі в людей лише одна ціль – отримати заборгованість.