Напевно чи не кожна мама зустрічалася із таким "прекрасним" періодом: малюк починає відвідувати садочок і починаються постійні нежиті-бронхіти-кашлі-запалення і т.д. Такий неприємний момент присутній, але (*що варто знати батькам аби зарадити хворобам та зміцнити імунітет дитини?*) - читайте далі.

Чи можна запобігти хворобам та уникнути їх взагалі - питання, що турбує всіх батьків.



pic

Часті застуди та хвороби пов'язані в першу чергу зі зміною способу життя дитини, а також із новими інфекціями та вірусами, котрі "живуть" у новому колективі. Також захворювання можуть бути пов'язані із психоемоційним станом дитини під час адаптації до дитячого садочку. Чимало сил витрачається саме на звикання, а от на боротьбу із хворобою - ні. Тому імунітет і знижується.

У більшості випадків, якщо упродовж півроку у групі не з'являється нові дітки - то всі малюки "обмінюються" вірусами і, як правило, перехворівши - виробляють імунітет та перестають хворіти.



pic

Зовсім не йти до садочку

Багато батьків, яких замучили часті захворювання дитини, просто перестають водити її в дитячий садок. Але це не завжди правильне рішення, оскільки в майбутньому, прийшовши до школи, дитина також буде хворіти. Безумовно, в 6 або 7 років захворювання будуть не такими тривалими і важкими, як в 3 роки, так як першокласник уже має більш зміцнілий імунітет.

Для того, щоб організм і імунна система дитини відновилися, після хвороби має пройти якийсь час. Але, на жаль не у всіх батьків є можливість посидіти із дитиною декілька зайвих днів вдома, і відразу після поліпшення знову йдуть до садку. І тут знову ж ті самі "граблі" - дитина знову хворіє.



pic

Самолікування імуномодуляторами не завжди кращий варіант, краще все-таки звернутися до фахівця. У більшості випадків, таке самолікування не приносить ніякого ефекту, а може навіть погіршити ситуацію. Чимало препаратів для зміцнення імунітету можна приймати тільки через декілька тижнів після перенесеної хвороби і лише за призначенням лікаря.

Загартовування

Не варто забувати і про нього, адже левова частина здорового життя залежить від нього. Правильний режим дня, здорова та вітамінна їжа, загартовування - один із шляхів до здорового майбуття. Особиста гігієна та постійне миття рук із милом після відвідування туалету, після вулиці і перед їжею - обов'язкові ритуали.Крім цього під час спалаху захворюваності в осінньо-зимовий період необхідно звести до мінімуму перебування дитини в місцях скупчення людей.



pic

Зовсім не хворіти на жаль ми не можемо, проте турбуючись про себе та своїх малюків і виконуючи елементарні правила - ми зможемо бути здоровішими!