Дорожчає комунальна нерухомість. Наступного тижня міська влада планує підняти орендну плату для підприємств, що користуються міськими квадратними метрами. Найбільше здорожчання зачепить турагенства та банки. Для таких орендарів плата може зрости більш ніж у два рази.

Підприємства, що орендують приміщення у міста чекають на збільшення орендної плати. Вона може зрости аж у 5 разів. Щоправда стосуватиметься це лише бізнесменів, які займаються торгівлею та працюють у сфері послуг.

Так власникам кафе, барів та ресторанів, що знаходяться у комунальних міських приміщеннях доведеться платити вже не десять, а двадцять відсотків від вартості кожного квадратного метра. А якщо ті працюватимуть у нічний час - усі тридцять. Банки платитимуть у два з половиною рази більше ніж сьогодні. Від такого рішення влада очікує неабиякого поповлення казни міста.

Самі підприємці поки відмовчуються. Про рішення влади або не знають, або відмовляються його коментувати. Мовляв, своїх закладів не закриватимуть, навіть за умови здорожчання приміщень. Разом з тим поки мовчать і про те як зміниться вартість товарів і послуг.