Шляхова безвихідь. Численні затори, дтп та забруднене повітря. Цього рівнянам не уникнути найближчим часом. Виною усьому надлишок автівок на дорогах міста. Їх уже в десятки разів більше, ніж передбачено проектами рівненських шляхів.

Нині автівку має кожен п"ятий рівнянин, підрахували правоохоронці. А отже автомобілів на вулицях міста щонайменше 50 тисяч щодня. Уже нікого не дивують затори і прикрі дтп. Ситуація ускладнюватиметься і далі, не приховують фахівці.

Для того, аби розвантажити центральні дороги обласного центру, потрібно побудувати об'їздні шляхи, розповідають шляховики. Однак, на зведення таких доріг у них не має коштів, та й відповідної програми не існує. Кажуть, будівництво одного кілометра автодороги, у міського бюджету потягне майже п'ять мільйонів гривень.

Тим часом у автосалонах бум. Тут автомобілі дешевшають, кажуть продавці. Тому кількість клієнтів у них постійно зростає.

Автомобілі дешевшають, а відсоткові ставки на їх придбання в кредит - ростуть. Подекуди можуть сягати і двадцяти відсотків у національній валюті, кажуть банкіри. Але поза тим своїх клієнтів банки не втрачають - вигадують різноманітні акції.

А відтак, автівок на дорогах Рівного більшатиме з кожним днем, констатують банкіри і працівники автосалонів. Такі ж прогнози і у комунальників та правоохоронців. Ось тільки останніх це ніскільки не тішить.