Усі служби Рівненщини, які причетні до вирішення наслідків надзвичайних ситуацій, відпрацьовують практичні навики з їх ліквідації. Це відбувається в рамках командно-штабних навчань, що проходять в області вже другий день.

Так,учора, 1 листопада, на Рівне нщині було змодельовано дві умовні надзвичайні ситуації, що пов’язані з погіршенням погодних умов та аварії на «Рівне азоті».

Тож, згідно сценарію, цього дня Рівне нщина знаходилася в області циклону, що призвів до інтенсивних опадів, шквалистого вітру та граду. У результаті складних погодних умов призупинено рух на дорогах, виникли аварії на електричних мережах, системах водопостачання, газопроводах.

За другою «легендою» на «Рівне азоті» сталася аварія виробничого характеру, у результаті якої відбулося випаровування аміаку в навколишнє середовище.

Над вирішенням цих катастроф працювали представники місцевої влади, обласний штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій, аварійно-рятувальні служби.

В ході роботи були практично відпрацьовані заходи щодо сил і засобів під час ліквідації надзвичайних ситуацій. А також визначено готовність служб цивільного захисту області на реагування в умовах надзвичайної ситуації.

Сьогодні, 2 листопада, навчання будуть продовжені у місті Вараш.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.