На Сарненщині черговий конфлікт між 39-річним сином та 68-річним батьком для останнього завершився трагічно - від завданих тілесних ушкоджень той помер. Відповідно до вироку суду син найближчі сім років проведе за ґратами.

Сімейна сварка у селі Тутовичі розгорілася зранку 20 січня цьогоріч. Коли господар укотре лаяв свою дружину, на захист став син, що і розлютило батька. Буря вщухла ненадовго. Жінка поїхала у сусіднє село до своєї матері, а син відправився у ліс заготовляти дрова. Повернувшись, зайшов із товаришем до місцевого кафе «зігрітися». Там зустрів і батька за чарчиною. Коли обоє напідпитку посходилися додому, продовжили вранішню сварку. Однак син недовго з’ясовував стосунки, втихомиривши батька кількома ударами в голову, пішов спати. А вже на ранок побачив, що той лежить біля ліжка без ознак життя. Похмелившись, поділився новиною із сусідами, які і викликали поліцію.

Слідчо-оперативна група під час огляду місця події виявила на тілі чоловіка ознаки насильницької смерті. Проведена згодом судово-медична експертиза встановила, що він помер унаслідок мозкової коми та важкої закритої черепно-мозкової травми.

Правоохоронцям чоловік розповів, що лише один раз вдарив, і від чого помер батько – не знає.

«У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, було проведено ряд судово-медичних експертиз, які доводили вину чоловіка, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Зловмиснику повідомили про підозру у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, та кримінальне провадження невдовзі скерували до суду».

На судовому засіданні чоловік знову ж таки запевняв суддів, що не бажав смерті батька і лише два-три рази ударив та щиро розкаювався у заподіянні йому тілесних ушкоджень. Однак вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння та щодо особи похилого віку стали обтяжуючими обставинами. Відповідно до рішення суду підозрюваному призначили покарання у виді позбавлення волі на сім років.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic

pic

pic