До поліції повідомив 45-річний водій таксі, житель Корецького району, що 28 жовтня близько 20-ї години поблизу села Голичівка пасажир заволодів його автомобілем «FIAT Scudo».

На місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції Корецького відділу, яка й затримали зловмисника. Правоохоронці встановили, що, коли водій таксі на кілька хвилин вийшов з автомобіля, пасажир, будучи напідпитку, пересів за кермо та поїхав польовою дорогою у напрямку Голичівки. Втім, його подорож тривала недовго. Не впоравшись з керуванням, 40-річний житель села Користь з’їхав у кювет. Горе-водій не травмувався, однак за скоєне відповідатиме перед Законом.

За попередньою інформацією під час освідчення на стан алкогольного сп’яніння «Драгер» показав 2,9 проміле. За фактом порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу, керування у стані алкогольного сп’яніння та без посвідчення водія поліцейські склали адміністративні протоколи на правопорушника.

Чоловік і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців, оскільки притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки.

Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Згідно із санкцією статті йому загрожує покарання у виді штрафу від 17 тисяч до 20 тисяч 400 гривень або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic

pic