Перший сніг вже випав в Україні, а з ним "випадуть" на дитячі організми і алергії. Холодові. Як попередити їхнє виникнення та як лікувати - читайте далі.

Якщо після зимової прогулянки, у малюка щічки залишаються червоними більше години - батькам варто звернути на це увагу. Будь яка реакція може виникнути на фоні контактування шкіри із алергеном. Морозна трохи інакше, вона з'являється при низьких температурних режимах. Початок стандартний: свербіж, почервоніння, набряк і т.д. Виною всьому гістамін - виробляється на вітер та мороз, та викликає псевдоалергію.



pic

На сьогоднішній день достеменно не відомо, що саме викликає алергію. Але є ряд факторів, котрі сприяють її появі.

Ослаблений імунітет

Зазвичай дітки, котрі часто хворіють на ОРЗ, перебувають в стінах квартири-будинку, а якщо температура - то і не погуляти. Малюки звикають до "тепличних" умов, і в разі прогулянки на морозі - імовірна поява алергії на морозі.

Хронічні захворювання

Хронічне вогнище інфекції також сприятливий фон для розвитку алергії. І саме морозна алергія може сигналізувати. що всередині дитини не все так добре. Прояснить ситуацію аналіз крові та сечі, а також ретельний збір анамнезу малечі. Такі захворювання, як тонзиліт і пієлонефрит, ревматоїдний артрит, краснуха, кір, мікоплазмоз частіше інших є причиною виникнення алергії на холод у дітей.



pic

Основні ознаки алергії на холод

1. Відбувається реакція шкірних покривів (плями, які сверблять та лущаться; висип)
2. утруднене дихання (нежить, сльозотеча, набряк Квінке)
3. поява неврологічної симптоматики (можлива поява головного болю)



pic

Як діагностувати морозну алергію?

Варто прикласти до відкритої ділянки шкіри шматочок льоду на 5-10 хвилин. Якщо по завершенню процедури шкіра почервоніла та починає свербіти - велика вірогідність алергії на холод. У такому випадку варто проконсультуватися із лікарем-алергологом. Тільки він зможе порадити дієві антигістамінні засоби, котрі полегшать симптоми. Від крижаного вітру та морозу, шкіру обличчя можна захистити за допомогою жирного дитячого крему та бальзаму для губ. Не намагайтеся дитину загартувати морозами - якщо надворі надто холодно. не варто виходити на прогулянку, або обмежте час до мінімуму. Також алергія ніби на мороз, може бути й алергією на пух у пуховику або ж шерсть із шапки та шалика.

Будьте здорові!