З початку року на підприємствах Рівненщини офіційно працевлаштували 4 тисячі робітників. Також в області вдалося на 50 відсотків зменшити заборгованість по заробітній платі.

Про це йшлося під час наради обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

«Ліквідація заборгованості та виведення зайнятості населення з «тіні» – це фактори, які суттєво впливають на ринок праці. Адже це гарантія соціальної захищеності кожного жителя області. Водночас – це своєчасні надходження податків до місцевих бюджетів», - зазначив заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Ігор Тимошенко.

Відтак, Ігор Тимошенко наголосив на налагодженні якісної роботи всіх причетних служб до легалізації праці.

Тож, аби активізувати цей процес, у районах будуть створені групи, аналогічні обласній. Вони включатимуть представників соцзахисту, центру зайнятості, Пенсійного фонду, фінансової інспекції, поліцейських, Фонду соціального страхування.

Групи обстежуватимуть підприємства на дотримання законодавства про працю, легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Інформацію про неоформлення трудових відносин направлятимуть до управління Держпраці та поліції для дисциплінарних та фінансових стягнень.

pic

pic