(*В США існують різні свята, і вони можуть здаватися дуже дивними, проте надзвичайно цікавими та веселими.*) Про декілька з них ми і розповімо.

Fruitcake Toss Day - День, коли викидають фруктовий торт.

Відзначається 3 січня. Це шанс викинути фруктовий торт, який залишився після Нового Року!

National Hugging Day - Всенародний День обіймів.

Відзначається 21 січня. Це чудове свято! Обійміть ближнього і він обійме вас у відповідь. Обіймати слід всіх: знайомих, незнайомих, улюблених і не дуже.

Groundhog's Day - День бабака.

Відзначається 2 лютого. За старою легендою, в цей день в середині зими бабак прокидається після довгого зимового сну, вилазить з нірки і дивиться на власну тінь. Якщо ранок сонячний, то бабак бачить її і повертається спати в нірку - і тоді зима триватиме ще шість тижнів. Якщо ж на небі хмари і бабак не зможе розгледіти свою тінь на землі (він не відразу повертається в нірку, а якийсь час грає перед нею) - весна не за горами.

Дана подія відзначається в містечку Панксатони, штат Пенсільванія з 1887 року.

Employee Appreciation Day - День вшанування найманого працівника.

Відзначається в першу п'ятницю березня. Керівники фірм і різних організацій повинні пригощати своїх співробітників і дарувати їм невеликі подарунки.

April Fool's Day - День дурня.

Всі ми знаємо, що це свято відзначається 1-го квітня. Не упустіть випадок розіграти свого друга, колегу чи близьку людину! Чим більш несподіваним буде жарт, тим веселіше. Але краще не розігрувати свого боса, а то в День вшанування найманого працівника відгулу ви точно не дочекаєтеся.

Star Wars Day - День Зоряних війн.

Відзначається це свято 4-го травня. І з'явилося воно в результаті помилки перекладача.

Як відомо, слоган цього фантастичного блокбастера - "May the Force be with you!" ( «Хай буде з тобою Сила!»).

Помилка виникла в 2005 році в прямому ефірі одного з німецьких телеканалів при перекладі цього крилатого вислову на німецьку мову. Перекладач прийняв фразу May the Force ... ( «Хай буде Сила») за May the fourth ... ( «четверте травня»), і перевів слоган як «Ми будемо з вами 4-го травня!». Чим і скористалися фанати епопеї як приводом для установи нового свята саме на початку травня.

Hug Your Cat Day - «Обійми свого кота».

Відзначається 4 червня. Не соромтеся - обійміть свого кота гарненько!

Lazy Day - «Лінивий» день.

Відзначається 10 серпня. Кажуть: «Немає ледачих днів, є ледачі люди». Але хтось виявився не згоден і заснував «День святого ледаря»!

Як зрозуміло з назви, в цей день ні в якому разі не можна працювати.

Be Late For Something Day - «Спізнися абикуди».

Відзначається 5 вересня. Прекрасний день для тих, хто любить все переносити і відкладати. А також тих, хто робить все в останню хвилину і не вважає за доцільне приходити вчасно.

Boss's Day - День боса.

Відзначається 16 жовтня. У день боса ви можете висловити своєму начальнику все, що про нього думаєте. Якщо наважитеся.

Ось такі дивні свята відзначають американці.