Проста забавка, відволікання уваги чи дійсно потрібний аксесуар для малюків? Мова про дитячий посуд, різноманіття котрого нині вражає. І саме про нього поговоримо далі.

Дитина росте, розвивається та привчається до самостійного харчування. Можна сервірувати їй стіл дорослими приборами та посудом, хоча саме таким чином дитина нанести собі травму (розбити тарілку, порізатися дорослим ножем або пошкрябатися виделкою). Дитячий посуд яскравий, зручний та майже завжди безпечний. А яскраві малюнки можуть стимулювати апетит та навчитися повторювати все за мамою й татом.



pic

Навіщо потрібен такий посуд?

1. По-перше: це окремий, власний посуд. Це і особиста гігієна та й копіювання батьківської поведінки - відчуття себе дорослим.

2. По-друге: дитячий посуд розрахований на дитячі порції їжі, тому у батьків не виникне бажання "загодувати" дитину. Його порція буде стандартною.

3. По-третє: легкі пластикові прибори зручні та створені спеціально для малюків. Та ще й великий плюс - різноманітні малюнки, котрі подобаються діткам.



pic

Вимоги щодо дитячого посуду

Найперше звертайте увагу не тільки на зовнішній вигляд та яскравість посуду, а ще й на його якість. Не варто оцінювати тільки за зовнішнім виглядом: обов'язково перевірте сертифікат якості! Токсичні, нестійкі фарби можуть нашкодити організму дитини. Тому варто обрати дорожчий, якісніший набір, аніж класти на терези економію та здоров'я дитинчати.



pic

Зупиніться на виборі між пластиковим та силіконовим посудом. Столові прибори повинні бути без гострих країв, а у виделок повинні бути заокруглені зубці для уникнення подряпин. Якщо обираєте чашку - зупиніться на такій, де є дві ручки, щоб малюку було зручно тримати.



pic

Подбавши про зручність та безпеку, пам'ятайте і про естетичний вигляд. Привчайте дитину до гарного змалечку. Дитині повинен подобатися посуд, а яскраві кольори та улюблені герої зроблять процес прийому їжі ще більш приємнішим та цікавішим.



pic

Який посуд обрати?

Придбайте дитині глибоку миску для перших страв, ложку та чашку із двома ручками. Виделка знадобиться трохи раніше, коли дитина зможе в прямому сенсі слова попадати приборами собі до рота. Є варіанти тарілок із присосками - в перші місяці доволі зручно, адже малюк необережними рухами не зможе перевернути тарілку на себе. Якщо малюнку на дні тарілки буде замало для стимулу, можна обрати дорожчий варіант - тарілку-хамелеон, котра змінює колір зі зменшенням їжі у ній.



pic

Матеріали для посуду

Якісний фарфор або скло - матеріал екологічний, проте менш довговічний. Та і можливість поранитися висока.

Пластик - довговічний, міцний та легкий. Легко мити, зберігати, проте їжа у ньому охолоджується швидше.

Силікон - зручний, переваги такі ж, як і в пластику. Проте у силіконовому посуді їжа довше залишається теплою.



pic

Обирайте якісне та отримуйте насолоду від спільних прийомів їжі!