Особовому складу поліції Рівненщини представили уповноважену Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності. Поліцейською-омбудсменом області стала лейтенант поліції Надія Берлінець.

«Управління забезпечення прав людини (УЗПЛ) функціонує в структурі апарату Національної поліції України, – зазначила поліцейська-омбудсмен Рівне нщини. – До складу управління входять представники різних областей України. Основним завданням підрозділу є забезпечення контролю за дотриманням прав і свобод людини в поліцейській діяльності. Управління забезпечення прав людини – це новостворена структура і нам досить важливим є взаєморозуміння та підтримка очільників територіальних підрозділів поліції. Тому хочу висловити вдячність керівництву ГУНП в Рівне нській області та патрульної поліції Рівного за співпрацю та підтримку».

Надія Берлінець моніторитиме на Рівне нщині дотримання поліцейськими прав і свобод людини при забезпеченні заходів з підтримання публічної безпеки та порядку, під час виявлення та розкриття злочинів, запобігання адміністративним і кримінальним правопорушенням та протидії злочинності, досудового розслідування кримінальних правопорушень, виконання інших завдань, покладених на поліцію. Також вона здійснюватиме контроль за роботою органів і підрозділів поліції з питань охорони осіб, затриманих за підозрою в учиненні кримінальних правопорушень, осіб, стосовно яких застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, та засуджених осіб, їх доставлення під час досудового слідства, проведення з ними слідчих дій, розгляду справ у судах, забезпечення виконання постанов суду про адміністративний арешт.

pic