Перефразуючи відомий вислів - (*бережіть зуби змалечку!*) У нашому випадку - змалечку. Доглядати за зубками потрібно, найголовніше - правильно. Надійна помічниця - зубна щітка і як її обрати? Читайте у нашому матеріалі.

Зовнішній вигляд

Почасти діти не люблять чистити зуби, але щоб привчити малюка до цієї процедури необхідно допомогти йому у цьому. Придбайте яскраву щітку із улюбленим мультяшним героєм. Але не обирайте із незручним та масивним оформленням. Щітка повинна бути зручною. Нехай чищення зубів стане цікавою та захопливою грою, а зубна щітка надійним другом.



pic

Все згідно віку

Розмір, тип щетини, її жорсткість - у кожного віку свої потреби. І з дорослішанням малюка щітку потрібно обов'язково замінювати. Починаючи з п'яти років, коли молочні зуби починають замінюватися, потрібно придбати щітку із ворсинками різної довжини.



pic

Ручка

На ній зазвичай розміщуються декоративні елементи, котрі привертають увагу малюків. Цей елемент повинен бути зручним та легким, аби комфортно поміщатися в дитячу руку. Ручка не повинна бути слизькою та гладкою, краще аби на ній були ґумові елементи, різноманітні кільця та пухирці. Також на першій щітці варто використовувати захисне кільце, аби уникнути травмування.



pic

Голівка щітки

Вона повинна відповідати віку дитини, інакше - дитині буде боляче та незручно, що аж ніяк не сприятиме задоволенню від процесу. Оптимальний розмір - голівка, що займає 2-3 зубчика дитини. Кінчик її повинен бути заокругленим.



pic

Щетина

До 11 міліметрів - така оптимальна довжина щетини на щітці. Вона повинна бути однакової довжини скрізь, для рівномірного тиску на ясна та зубки.



pic

Жорсткість

М'яка або середньої жорсткості - аби не пошкодити ніжні ясна малечі. Бажано віддати перевагу синтетичній щетині, аніж натуральній, у якій можуть розвиватися бактерії.

Будьте здорові та усміхайтеся на всі 32!