Телеканал "Рівне 1" продовжує подорожувати по областям Західної України та збирати найкорисніший досвід для втілення його у місті Рівне. (*Сьогодні, 13 жовтня о 19:45, відбудеться черговий телеміст у рамках проекту "Без Ілюзій". Тема - капітальний ремонт житлового фонду.*)

Новий асфальт, комфортні тротуари, еко-парковки та чимало іншого. Такими поступово стають двори у Тернополі. Там вже 5 рік поспіль діє програма капітального ремонту житлового фонду. З кожним роком кількість дворів та виділених коштів на них тільки збільшується. Місцева влада акцентує - принципово не роблять поточних ремонтів, їх залишають на плечі ОСББ та балансоутримуючих компаній.



pic

Екопарковки, до слова, якісно вирішують питання вільного простору прибудинкових територій та збереження зеленої зони у якісному стані. "Коли законодавством не передбачено рух, стоянка автотранспорту у житловій зоні, проте мешканці так чи інакше зупиняються та перекривають пішоходам прохід - тоді й зелені зони перестають такими бути. І в цьому випадку еко-парковки ідеальний варіант" - зазначила начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Тернопільського ЖКГ Ганна МУЦА.

Значну увагу приділили розширенню тротуарів. Там, де донедавна були припарковані автомобілі, нині гуляють мами із візочками та з легкістю поміщаються пішоходи, що йдуть назустріч. Також оновлюють покриття над входами до під'їздів та дахи будинків. Не залишають напризволяще й ОСББ та інші компанії, на балансі котрих перебуває житловий фонд міста.



pic



pic

У Рівному також діють програми із підтримки населення у капітальних ремонтах, проте поки не настільки масові, як у сусідів. У нашому місті допоможуть і майданчики відремонтувати, і асфальт новий покласти і утеплити стіни. Проте все відразу, як у Тернополі, в одному дворі не втілять. Нове життя отримає тільки один проект.



pic

pic

Скільки дворів у Рівному відремонтовано, які нині отримують "нове дихання" редакція проекту "Без ілюзій" та "Новини Рівного", на жаль, не дізналася. Адже для цього управлінцям треба опрацювати значну кількість даних. Принаймні таку офіційну відповідь отримали із міської ради. Тож відстрочили відповідь ще на 20 днів.

Чи прийдуть Рівне нські управлінці на ефір та чи чекає Рівне оновлення житлового фонду - дізнаємося вже сьогодні ввечері. Вмикайте Телеканал Рівне 1 о 19:45, та долучайтеся до телемосту із Тернополем у проекті "Без ілюзій". Ми розширюємо інформаційні горизонти!