Мультфільм "Микита Кожум'яка", прем'єра якого в Україні відбудеться сьогодні, 13 жовтня, присвячений пригодам сина популярного казкового героя Кирила Кожум'яки.

За сюжетом простий хлопчик Микита з головою занурюється у світ чарівництва і магії, щоб стати таким же сильним, як його легендарний батько. Мультфільм знятий за мотивами книги Антона Сіяники "Микита Кожум'яка".

"Сьогодні наші діти ростуть на чужих героях і цінностях, саме тому мені важливо, як вони відреагують на наш український мультфільм", - Василь Вірастюк, голос Кирила Кожум'яки.

Окремо варто відзначити, що фільм створювався за підтримки Держкіно України та був представлений на Канському кінофестивалі 2016, де отримав контракти на прокат у 15 країнах світу.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко наголосив особливість і перспективність цього проекту: "Шлях фільму був довгим і непростим, адже контракт з державою було підписано ще в 2011 році. "Микита Кожум'яка" є переможцем першого конкурсного відбору Держкіно, це, так би мовити, перша ластівка. Дуже приємно, що фільм все-таки завершився, і я вважаю, завершився дуже вдало. Можна впевнено чекати прокатного успіху фільму, як в Україні, так і за кордоном ".

Джерело: ТСН.