Поліцейські розшукують зловмисників, які в ніч на 11 жовтня проникли в чотири церкви різних патріархатів у Березному та в селах Моквин, Кам’янка і Щекичин. Крадіїв «цікавили» лише гроші, інші цінності з храмів не зникли.

«Близько 8 години ранку надійшли повідомлення від священників трьох церков різних патріархатів про проникнення всередину храмів невідомих осіб, які заволоділи грошовими коштами, — повідомив начальник Березнівського відділення поліції Андрій Кушик. ֫ — Слідчо-оперативні групи на місцях подій встановили, що в Свято-Покровському храмі Березного викрали тисячу гривень, у церкві села Моквин — сейф з грошима в сумі близько шести тисяч гривень, а у селі Кам’янка зафіксували лише проникнення. Зловмисники поперекидали речі, скриньки та, нічого не знайшовши, зникли у невідомому напрямку».

Отець Борис, настоятель Свято-Михайлівського храму в селі Моквин розповів, що вранці йому стало відомо, що за селом знайшли викинутий сейф з паперами на його храм. Виявивши зламані вхідні двері, він відразу викликав поліцію. Зловмисники викрали сейф, зламали скриньку для пожертв, всі інші речі на місці. В сейфі знаходилася внутрішня документація, п’ять тисяч гривень, а у скриньці — близько тисячі гривень.

В аналогічний спосіб проникли і до Свято-Михайлівської церкви села Кам’янка.

«До мене прийшли люди та сказали, що обікрали церкву, — повідомив староста Свято-Михайлівського храму Андрій. — Приїхав до церкви, поставив велосипед і помітив сліди. Обійшовши будівлю, побачив, що у центральних дверях вирваний замок. І все стало зрозуміло — там вже були злодії. На касі — розкидані записки, в алтарі відкриті тумбочки, але, здається, все на місці. В церкві були лише дрібні гроші, пару гривень».

«Період часу, послідовність дій зловмисників вказують на те, що це були одні й ті самі особи, які проникали у культові споруди, — зазначив Андрій Кушик. — За частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України відкриті кримінальні провадження. Зараз поліцейські проводять слідчі дії, спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до злочинів».

Крім того, 11 жовтня,о пів на восьму ранку до Корецького відділення поліції повідомили про пошкодження вхідних дверей Свято-Михайлівського храму в селі Щекичин. Поліцейські встановили, що з церкви нічого викрадено не було.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.