Волосся на ногах відростає надто швидко? Звісно, можна без вагань скористатися недешевими процедурами, зокрема, лазерною, квантовою чи восковою епіляцією. Але не варто забувати і про добрі народні методи, які за ефективністю не надто поступаються переліченим. Вони допоможуть уповільнити ріст волосся там, де воно видається зайвим.

Отже, значно сповільнить ріст волосяний покрив на ногах, якщо використовувати відвар з сушеної трави дурману. Для його приготування потрібно 100 грамів рослинної сировини, залити його 500 мл крутого окропу і варити на тихому вогні до тих пір, доки не залишиться не більше 150 мл рідини. Після охолодження відвару його потрібно зберігати в холодильнику. Змочіть у відварі серветки і прикладіть на потрібні ділянки, а зверху покрийте целофановою плівкою. Тримати засіб потрібно до повного його висихання, а застосовувати можна щодня. Волосся почнуть назавжди випадати вже після кількох процедур.

Спосіб, який не приносить шкоди і при цьому дуже ефективний, - це попіл з волоських горіхів. Треба для цього шкаралупа горіха, яку спалюють і в попіл вливають воду, розмішують, аби вийшла кашка. На проблемні ділянки цю суміш варто наносити двічі на день. І там волосся перестане рости через декілька процедур.

Ще один засіб - волоський горіх. Для приготування настоїв і відварів потрібні ще зелені горіхи. Їх розрізують навпіл, а соком звідти змащувати проблемні ділянки. Для того, щоб досягнути першого ефекту, достатньо кілька процедур. Але волоський горіх здатний забарвлювати шкіру, тож про це варто пам'ятати, перш ніж зважитись на його застосування. Але волосся після цього точно сповільнить свій ріст.

Волосся ростиме значно повільніше, якщо після депіляції ноги щодня змащувати спеціальним засобом. Готують його з двох столових ложок олії жожоба, пів чайної ложки олії чайного дерева та 4 краплями ефірного масла м'яти.