У Рівному закрили морг. Через порушення санітарних норм. Натомість перенесли в Здолбунів. Тепер тіла померлих доправляють туди. А це додаткові витрати. Відмовляється проводити розтин трупів і обласна лікарня. На будівництво нового бюро судмедекспертизи немає грошей.

Майже три тижні тут не проводять розтин трупів. Санстанція опломбувала приміщення моргу. Пояснюють поруч житлові будинки і це порушення санітарних норм. Нині тут залишився єдиний стіл на якому проводили розтин та заржавілі інструменти.

Тепер тіла доводиться доправляти в здолбунівську центральну лікарню. А це додатковий клопіт. Міському бюджету такі поїздки до кінця року обійдуться в 75 тисяч гривень.

Не хоче приймати рівненські тіла і обласна лікарня. Її головний медик переконує, не має права дозволити завозити померлих на розтин. І підтверджує свої слова наказом міністра. Каже, через порушення може навіть роботу втратити.

Будівництво нового бюро судмедекспертизи коштує щонайменше 15 мільйонів гривень. Щоправда для нього навіть місця не має. Ось такий морг хочуть відкрити в Тютьковичах. Коли невідомо. Возити і забирати тіла зі Здолбунова дорого і незручно переконують медики і чиновники. Що робити не знають. Постійно ремонтувати нинішній собі дорожче. Збудувати новий – далека перспектива.