Найчастіше дітей беруть, тому що їм хочеться побувати на святі, а батьки не мають можливості залишити своє чадо з кимось із близьких. Однак дитині можна відвести в церемонії і самому торжестві окрему роль. Є маса варіантів, як задіяти дитину в весіллі, щоб їй було цікаво, а молодим радісно.

Участь дітей у викупі. Дитина шкільного віку цілком може провести нескладний конкурс. Вона буде із задоволенням брати участь, спостерігати за стараннями нареченого. Якщо це дитина з боку нареченого, його можна задіяти в змагальних конкурсах.Дітлахи із задоволенням будуть прикрашати під'їзд, вішати кулі і плакати. Звичайно, краще, щоб в цей час за ними хтось спостерігав. Маленькі гості можуть взяти участь і в самій реєстрації. Немає нічого милішого маленької дівчинки в білому, яка несе шлейф нареченої або обсипає доріжку пелюстками троянд, підносить подушечку з кільцями. Якщо покласти на дитину цю місію, він відчує себе дуже важливим гостем. Діти можуть брати участь і в фотосесії. Вони будуть раді такій участі. Можна підготувати заздалегідь для них реквізит: льодяники, сердечка, маски, парасольки, літери. Діти можуть виступати як учасники банкетної програми. Напевно знайдуться такі талановиті дітлахи, які можуть заспівати зворушливу пісню, станцювати або прочитати гарний вірш, а привітання від дитини з весіллям завжди звучить щиро.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic Прикмети вже давно перестали грати важливу роль в нашому житті. У питанні запрошення дітей молоді рідко звертаються до прикмет. Це питання етики і доречності. Але навіть самі прикмети не обіцяють молодятам нічого поганого: діти на весіллі - це завжди до щасливого і довгого сімейного життя. Раніше на Русі дітей не брали на весілля. Це не було пов'язано з прикметами, просто весілля вважалася дорослим святом, де алкоголь тече рікою і цілком можуть прозвучати непристойні частівки. Якщо ви вирішили, що весілля має бути без дітей, про це потрібно повідомити завчасно і проявити тактовність. Наприклад, пояснити, що ви не передбачили програму і меню для дітей, що маленьким гостям буде нудно, а їх батькам буде важко розслабитися. Зазвичай батьки прекрасно розуміють всі труднощі, з якими можна зіткнутися, і не ображаються.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic