У змаганнях брали участь понад 100 кращих спортсменів – 25 команд дітей та дорослих з більшості областей України та Республіки Білорусь, у тому числі три команди вихованців комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради.

Учень Оржівського НВК «Школа-колегіум» Рівне нського району Петро Ревут виборов третє місце в особистому заліку на дистанції «Крос-похід» під час Міжнародних змагань зі спортивного туризму, які проходили у Волинській області з 1 по 5 жовтня.

Заступник директора Українського державного Центру туризму і краєзнавства Олександр Наровлянський зауважив, що вперше в історії України на Волині відбуваються змагання зі спортивного туризму не просто в ранзі Міжнародних, а як Чемпіонат Європи.

– Сюди приїхали дуже досвідчені спортсмени – Чемпіони України та Білорусі, майстри спорту, які змагалися в різних групах – серед юніорів та дорослих. Вони вели напружену боротьбу за першість в особистому та командному заліку на дистанціях з техніки пішохідного туризму, демонстрували відмінну спортивно-технічну майстерність – за лічені хвилини піднімались та спускались крутопохилими та вертикальними переправами, долали наведені навісні переправи, уміло використовуючи спеціальне туристське спорядження. У результаті змагань наша команда зайняла шосте загальнокомандне місце, – повідомив директор комунального закладу «Рівне нська обласна станція юних туристів» Рівне нської обласної ради Василь Григор.

До складу команд Рівне нщини входили гуртківці комунального закладу «Рівне нська обласна станція юних туристів» Рівне нської обласної ради, учні Оржівського НВК «Школа-колегіум» Рівне нського району, Межирічського НВК «Межирицька ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ», Вельбівської ЗОШ І-ІІІ ст. Острозького району та Боровської ЗОШ І-ІІІ ст. Рокитнівського району.

Повідомляє прес-служба Рівне нської обласної ради

pic