Сьогодні в силу одвічної зайнятості викроювати час на прибирання і рішення навіть найбанальніших побутових проблем нам стає все складніше і складніше.

1. Подряпини на дерев'яних меблях

Волоський горіх допоможе вам приховати вади на дерев'яних меблях - просто потріть ним проблемне місце, і м'якоть горіха приховає подряпини.

2. Піна не втече

Бракує часу стежити за киплячим бульйоном, а чистити плиту потім немає ніякого бажання? Просто покладіть поперек каструлі дерев'яну ложку - і піна не вибереться за межі каструлі.

3. Вертикально складений одяг

Складайте одяг у висувні ящики вертикально - так вам не доведеться переривати всю стопку, щоб знайти потрібну майку, що лежить, як на зло, в самому низу.

4. Розбите скло

Стакан впав на білу кахельну підлогу і розлетівся на дрібні шматочки, які вкрай проблематично зібрати? М'який житній хліб, притиснутий до підлоги, - ваш помічник. Також підійде простий хлібний м'якуш або м'яке тісто.

5. Оновлення шкіряних меблів

Потерлося улюблене старе шкіряне крісло або диван? Крем для взуття - ідеальний засіб від подряпин і потертостей. Не забудьте дати йому висохнути!

6. Дезінфекція в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч - багатофункціональний прилад: крім звичного використання вона допоможе позбавити губки і пластикові кухонні дошки від мікробів і неприємного запаху. Достатньо всього хвилину погріти їх при високій температурі.

7. Крейда для жирних плям

Втирайте накришену крейду в масну пляму на тканині, і через кілька годин вона повністю вбере жир. Пам'ятайте, що такий спосіб найбільш ефективний для свіжих плям.

8. Правильні млинці

Залийте суміш для млинців в пляшку з-під кетчупу і видавлюйте на сковорідку - так вони вийдуть акуратними, а у вас буде менше мороки з цим.

9. Скріпки-тримачі

Якщо вас дратують розкидані де попало кабелі, великі скріпки для паперу допоможуть упорядкувати їх. Також їх можна використовувати для створення акуратної гірки пляшок, щоб звільнити місце в холодильнику, або для скріплення проводів.

10. Складок - немає!

Помістіть пом'ятий одяг на вішалці в ванну кімнату, поки приймаєте гарячий душ. Вуаля - під впливом пари складки розгладяться!

11. Чистий душ

Налийте трохи оцту в пластиковий пакет і за допомогою гумки закріпіть на голівці душа. Протягом години весь наліт зійде.

12. Обновляємо кухонні дошки

Замочіть пластикові дошки в раковині - у воді з відбілювачем принаймні на годину. Для дерев'яних дощок використовуйте лимонний сік і сіль. Всього година - і дошки будуть як новенькі.

13. Блискуче столове срібло

Обгорнутий марлею шматочок крейди, що лежить в ящику або коробці разом з вашим столовим сріблом, допоможе захистити його від потемніння і плям.

14. Пухнастий килим

Якщо меблі залишають на килимі вм'ятини, від них легко позбутися: потрібно «причесати» їх звичайною виделкою.

15. Очистити блендер

Тепла вода з декількома краплями рідкого мила в працюючому блендері - прекрасний очищувач для цього кухонного приладу. Не забудьте в кінці промити чистою водою.