Карантин безкарності розпочала рівненська журналістка Інна Білецька ще у лютому.

Тоді хотіли поновити на посаді лікаря Костянтина Думановського, якого люди звинувачують у ненаданні відповідної допомоги 5-річному пацієнту. Хлопчик помер на початку листопада минулого року.

Вчора, коли стало відомо рішення комісії МОЗ щодо діяльності лікаря, все почалось знову.

"Знаєте, а Миколчина Бабуся досі не може води пити. Не може ковтнути. Бо дитина просила. В неї. В тата. До медсестри ручки тягнула: – Тьотю, дайте ковточок водички. Я завтра йду до Антонюків. Прошу вас, друзі, пишіть мені в приват слова підтримки для них. Я скопіюю і роздрукую. Вони у відчаї і думають, що залишися самі. Вони пішли проти системи. Система їде по них катком. Давайте покажемо, що ми все ще з ними, будь ласочка." - Написала Інна Білецька на своїй сторінці у соцмережі.

Рівняни роблять селфі із ватно-марлевою пов'язкою на обличчі та ставлять фото у свій профіль на Фейсбуці із хештегом #карантинбезкарності. Таким чином хочуть привернути увагу до проблеми та підтримати сім'ю загиблого хлопчика.

До флешмобу вже приєднались рівненська журналістка Анна Махно, редактор Першого місцевого Юліана Тет, журналістка та телеведуча ТРК "Рівне 1" Олена Демчук та кількість людей все збільшується.