Нині ми не можемо уявити своє життя без швідкісного Інтернету. Проте дуже багато населених пунктів мають поганий або нестійкий сигнал 3G. У таких селищах і селах можна спробувати скористатися зовнішньої 3G/4G антеною, як це зробити дізнавайтесь далі.

Що ж Вам для цього знадобиться?

-Смартфон на android з підтримкою 3G/4G;

-встановлена програма speedtest на смартфоні;

-3G модем;

-SIM-карта або кілька від різних операторів.

Інструкція

1. Необхідно провести дослідження, які оператори і в якому місці вашого житла краще працюють. Візьміть sim-карти з підключеною послугою Інтернет всіх доступних операторів, смартфон з android і встановленою програмою speedtest і обійдіть весь будинок у пошуках найкращого сигналу. Проробіть цю процедуру з усіма операторами.

pic 2. Як тільки ви знайдете точку зі стабільним рівнем сигналу і задовільною швидкістю Інтернету, можна вирішувати, яке обладнання вибрати для посилення або стабілізації інтернет-сигналу. Якщо ця точка в будинку, то можна просто перемістити модем в це місце, або перенісши ноутбук з модемом, або придбавши простий usb подовжувач для модему. Зверніть увагу, що чим довше буде usb для модему, тим вище ймовірність появи проблем роботи з модемом. Якщо ж точка впевненого прийому знаходиться за межами дому, то не обійтися без спеціальної зовнішньої антени.



pic

3. Найпростішим рішенням для зовнішньої антени буде придбання недорогого комплекту з блоком для установки звичайного usb-модему. Цей варіант хороший тим, що підійде до будь-якого usb-модему, немає необхідності шукати спеціальні перехідники для підключення зовнішніх антен. Антена кріпиться на фасад будинку або на щоглу і спрямовується у бік найближчої вежі стільникового зв’язку. Або взявши ноутбук і озброївшись програмою модема і браузерною версією програми speedtest, налаштовується найкраще напрямок антени. Таким чином, у poradumo вийшло отримати стабільний 3G Інтернет зі швидкістю до 8 мегабіт у сільському будинку, де без антени сигнал показував тільки EDGE і при цьому постійно обривався.