Освітлювати пішоходні переходи будуть в Рівному за бюджетні кошти, щоправда ті, де це конче необхідно. Відповідне рішення «Про затвердження Програми розвитку мереж зовнішнього освітлення  м. Рівного на 2016-2021 роки» прийняли депутати Рівненської міськради.

Проте заступник начальника УЖКГ Рівного Володимир Лапюк зазначив, що ця програма — це лише наміри.

- Обєкти, які за нею освітлюватимуться обиратимуться згодом, - сказав він.

У свою чергу депутат Олександр Нестерук вважає, що освітлювати треба всі пішоходні переходи, бо часто трапляються ДТП навіть на переходах.

Тим часом депутат Святослав Євтшенко запропонував скласти перелік небезпечних пішоходних переходів підвищеної небезпеки і освітлювати їх першочергово.

- Також можна освітлювати пішоходні переходи за допомогою альтернативних джерел енергії, що також дозволить економити. Чому цього не зробити?, - поцікавився депутат.

На це міський голова Рівного Володимир Хомко сказав, що зараз це відбувається за допомогою світодіодів. А також додав, що окрім освітлення, у місті ще встановлять на 15 пішоходних переходів обладнають свіфтлофорами.

А депутат Олег Карпяк звинуватив управління ЖКГ міста в тому, що вони обіцяють, але не виконують сказаного і тому перш ніж підтримувати програму, хай зроблять те, що мали.

Після цього депутат взагалі запропонував це питання залишити на допрацювання і повторно розглянути на комісіях.

На це депутат Святослав Євтшенко запропонував голосувати за пропозицію кожного депутата окремо.

Та перед тим, як приступити до голосування фракція "Радикальної партії" попросила перерву.

У результаті обговорень і домовленостей, рішення "Про затвердження Програми розвитку мереж зовнішнього освітлення  м. Рівного на 2016-2021 роки" вже ж виріши відкласти на довивчення. Підтримали це 29 депутатів.