Пройшло вже 160 років від дня народження великого українського поета, письменника, фольклориста та просто патріота України (*Івана Франка.*)

Його писемна спадщина нараховує більше 50 томів. Твори Івана Франка відомі у всьому світі. Деякі з них, наприклад «Захар Беркут», вивчають у школі. А деякі навіть покладені на музику. Навіть по одному його твору зняли однойменний, український мультфільм «Лис Микита».

Іван Якович Франко народився у селі Нагуєвичі 27 серпня 1856 року. Ще малим він почав збирати твори усної народної творчості.

В школі Франко вчився добре і міг переказати все, що вчитель говорив протягом усього уроку слово в слово. Свою першу збірку Іван Якович видав у 18 років. Навчався у Львівському університеті, а пізніше навіть захистив докторську дисертацію у Відні. Писав багато праць з історії та теорії літератури, перекладав з російської, польської, чеської, сербської, хорватської, німецької, англійської, французької, старогрецької, римської, арабської.

Також у письменника була власна бібліотека і навіть дуже велика.

- Це вплине на літературу у майбутньому. Франко – геній, твори якого надовго залишаються в серці, - вважає учениця Рівне нської Гуманітарної Гімназії Валерія.

pic

Ми наголошуємо, що інформаційна кампанія «Дитяча школа медіа грамотності» проводиться Об’єднанням «Агентство «Рівне інформ». В рамках проекту «Підтримка діалогової та медійної компетенції як шлях до порозуміння в українському суспільстві та поза його межами», що реалізується Фондом Східна Європа за підтримки ChildFund Deutschland e.V. та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.

pic