В прохолодну осінню пору так не хочеться виходити на вулицю, у дощ та мряку. Проте зігріти себе можна із середини, а на додачу "підзарядити" вітамінами. В нагоді стануть ТОП-5 напоїв котрі подарують енергію, здоров'я та зміцнять сімейний імунітет. Занотовуйте!

1. Імбирний чай

Велика кількість вітамінів А, С та В міститься в коріннях імбиру. Не забуваємо і про ефірні, корисні масла. Завдяки такому чаю налагоджується робота шлунково-кишкового тракту. І без сумніву - імбирний чай зміцнює імунітет. Із лимоном та медом - і енергія, тепло та здоров'я стануть вашими супутниками!



pic

2. Чай із шипшини

Е, К, Р, В1, В2, В9, мікроелементи: калій, магній, кальцій, залізо, марганець, фосфор, мідь, цинк. І це далеко не увесь список корисних речовин, котрі містяться у багряних плодах шипшини. Краще згортання крові, участь в утворенні протромбіну - навіть із цим справляються напої із чудо-ягоди. А що вже казати про вітамін С, який сприяє кращій опірності організму та боротьбі із вірусами.


pic

3. Чай із обліпихи

Золота ягода. Так про неї говорили ще древні, але пощастило і нам теперішнім, адже ягоди обліпихи ми можемо використовувати й донині. В1, В2, С, К, Е, мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, фосфор, натрій, кремній, алюміній, бор, марганець, залізо - ось таке багатство дарує золоті ягідки. Чай із обліпихи зміцнює організм, покращує настрій, підтримує та зміцнює імунну систему організму. А у пору сезонних застуд - найкращий помічник!



pic

4. Чай із журавлини

Надзвичайно сильна антимікробна дія, покращення травлення та стану пам'яті - ось що дарує журавлинка. В ягодах міститься велика кількість антиоксидантів, котрі перешкоджають старінню організму.\

pic

5. Напій із сухофруктів

Класика залишається класикою! Яблука, груші, абрикоси, чорнослив, ізюм...все на ваш вибір. Такий класичний компот є так званою "мітлою" для кишківника, адже у ньому міститься велика кількість клітковини, що чудово впливає на стан шлунково-кишкового тракту.

pic

Пийте чудові напої, зміцнюйте організм та будьте здорові!